Zwembrevetten

Als je zwembrevetten wilt halen is het goed om te vermelden dat zwembrevetten zijn onderverdeeld in verschillende fases. Hierbij valt te denken aan waterwennen, leren overleven, leren veilig zwemmen. Echter, is dit niet het enige. Via afstand zwemmen leer je namelijk de officiële wijze van rugslag, crawl of schoolslag. Dit kun je beoefenen op 1000 meter of zelfs meer.

De verschillende slagen

Als eerst hebben we de rugslag. Hierbij ligt het lichaam horizontaal in het water. De voeten bewegen gestrekt op en neer terwijl de armen in tegenovergestelde richting bewegen. De armen dienen een lange bewegingsbaan zijwaarts onder water en worden boven het lichaam teruggevoerd. Bij een zwembrevet wordt hier aandacht aan besteed zodat je de juiste methode gebruikt.

Als tweede leer je de officiële crawl. Bij de crawl ligt het lichaam op de buik horizontaal in het water. De voeten bewegen gestrekt op en neer terwijl de armen in tegenovergestelde richting bewegen. De armen maken hierbij een lange baan op schouderhoogte. Inademen gebeurt hierbij tussentijds zijwaarts en in het water wordt er uitgeademd. Deze slag is enorm lastig en om deze reden is het goed om hier aandacht aan te besteden.

Als derde heb je de schoolslag. Hierbij ligt zowel lichaam als hoofd horizontaal in het water. De arm en been worden symmetrisch bewogen. De benen worden geplooid en met een gehoekte voet gesloten. De armen worden gestrekt en samengebracht voor de borst. Zodra je armen samenbrengt dien je te ademen.

Tot slot hebben we nog de vlinderslag. Het lichaam beweegt in een golvende voorwaartse beweging in het water. De arm en benen worden symmetrisch uitgevoerd terwijl de benen op en neer bewegen.

Wil jij de officiële methodes leren?

Zoals je kunt zien is voor elke zwemslag een bepaalde methodiek toe te passen. Dit is in de werkelijkheid erg lastig en hier wordt niet stilgestaan bij zwemlessen. Natuurlijk zul je bij zwemlessen de basis onder de knie krijgen, maar als jij de echte slagen wilt toepassen hoe ze officieel zijn, dan zul je jouw zwembrevet moeten halen. Wil jij een zwembrevet halen? Ga dan direct naar een zwembad bij jou in je omgeving en vraag naar de mogelijkheden. Hierdoor krijg je direct inzichtelijk of het mogelijk is en wat je hier allemaal voor moet doen. Ben jij er nog niet klaar voor? Geen probleem! Je kunt namelijk diverse zwemlessen volgen die je inzicht geven in de mogelijkheden en dat is wel zo prettig.