Zwemles

Ben jij van plan om jouw kind op zwemles te laten gaan? Dan is het goed om te kijken naar de diverse mogelijkheden. We zullen op deze pagina kort stilstaan bij de verschillende diploma’s zodat je precies weet wat jou en jouw kind te wachten staat. Hierdoor krijg je direct inzichtelijk waar je rekening mee moet houden en hoe je het beste jezelf en jouw kinderen kunt voorbereiden. Benieuwd naar aanvullende informatie omtrent een diploma? Neem dan direct contact op met een specialist.

Verschillende Diploma's

Zwemdiploma A

Als je begint met zwemmen, is het eerste wat je moet behalen een zwemdiploma A. Tijdens zwemlessen voor diploma A krijgen kinderen voornamelijk de basis te leren van het zwemmen. Hierbij wordt dus grotendeels stilgestaan bij zwemslagen voor korte afstand.

Zwemdiploma B

Als je zwemdiploma A hebt behaald, is het mogelijk om voor zwemdiploma B op te gaan. Het halen van je zwemdiploma B is een stuk complexer. Bij diploma B wordt er namelijk verwacht dat je kwalitatief betere zwemslagen maakt. Daarnaast wordt je uithoudingsvermogen, uitdrijfmoment en rust in de slag ook getest. In tegenstelling tot diploma A is het bij zwemdiploma B ook een belangrijk onderdeel dat je onderwater kunt zwemmen. Mocht dit niet het geval zijn, dan zul je diploma B dus niet halen.

Zwemdiploma C

Tot slot heb je nog zwemdiploma C. Als je diploma C wilt behalen is uithoudingsvermogen een van de belangrijkste onderdelen. Dit wordt veelal getraind door bijvoorbeeld een jas aan te trekken tijdens het zwemmen. Daarnaast leren ze bij diploma C ook hoe ze rustig moeten blijven als ze met kleding in het water vallen. Een oefening dat hier vaak aan de orde komt is het maken van een koprol in het water. Hierdoor raakt de persoon in kwestie gedesoriënteerd. Hierdoor wordt het uitdagender om te zwemmen en in geval van nood weten de personen die deze diploma halen zichzelf te redden.

Heb jij zwemdiploma A, B en C gehaald? Dan is het mogelijk om op te gaan voor je zwembrevet. Het halen van je zwembrevet is mogelijk in verschillende fases. Ben jij benieuwd hoe dit in realiteit eraan toe gaat? Bekijk dan de mogelijkheden op deze pagina. Navigeer naar zwembrevet en lees alles over de mogelijkheden die er geboden worden. Hierdoor heb je alle informatie die je nodig hebt om de juiste beslissing te maken.